Kaikenmoista tää harrastus teettääkin, en ole koskaan ollut "heppa tyttö", en tiedä hevosista tai talleista yhtikäs mittään.

Mutta Mustixin Nalletaloa ihaillessani alkoi tekeen mieli Välitalon alakerrasta tiiliseinäistä (siis ulkopuolelta) ja yläosaan jonkinlainen laudoitus. Olen idean heittänyt mieleni romukoppaan jo useamman kerran, kun en nähnyt siinä mitään järkeä, mutta aina se sieltä sitkeesti kiipee mieleen. Eilen sitten taas kerran kävin Tuominotkossa ja sieltä "eksyin" Veeran tallille ja alkoi tekeen mieli hevosta. No kaheksan aikaan illalla tästä kylästä ei huopaan löytynyt (eikä muuten täältä tai Oulaisista tänään päivälläkään). Aikani pähkäiltyäni osui silmiini huovan näköinen siivous luutu ja eikun kaappeja kaivamaan ja löytyihän sellainen käyttämättömänä.

Silmät ja  kaviot viellä puuttuu, en tiedä kuinka tai mistä ne tekisin kun sitä ruskeaa huopaa ei löytynyt... onnistuisikohan neulahuovuttamalla? Ja kengittämätäkin humma viellä on. Mutta olen suhteellisen tyytyväinen, oikeesti näyttää luonnossa paremmalta kuin kuvassa. Mutta tässä siis Välitalon tallin ensimmäinen asukas, tehty Veeran tallilta löytyvillä kaavoilla ja ohjeilla. Sen verran muutin ohjeita että hepalla on rautalangasta väännetty luuranko eli sen jalkojen ja pään asentoa voi muunnella.

Nyt alkaa sitten heppa ja talli opin opiskelu. Ai niin ja nimeä hummalle saa ehdotella... tää taitaakin olla varsa säkä vain 7,5cm...

Ja jos kellään on ylituotantoa huovutetuista eläimistä niin tallille pitäisi ehdottomasti saada kissa tai pari ja eikö joka tallilla pupukin asu (olen minä tyttöjen heppa kirjat lukenut)? Ja Välitalon Erkki-vaari tarvitsisi koiran. Sellaisen lempeän sekarotuisen tai saksanpaimenkoiran. Vaihto sopimuksen mukaan materiaaleihin tai johonkin valmiiseen=o)